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2008.08.21

真夏の韓国 Mid Summer in Korea 2-水原(スウォン)散策 Swong Walking 1

今日は、ソウル近郊の世界遺産スウォンへ出かけることにします。まずは、腹ごしらえ。明洞ビスの朝ごはんはカフェ風の食堂でいただきます。メニューは簡単なジュース、パン、おかゆとコーヒーです。曜日によってはアワビ粥もあるようです。この日は牛肉のおかゆでした。

Today we go to Swong – the World Heritage near from Seoul. Before stating our shrt trip, we need some energy. Myondong Biz provides us breakfast at a small restaurant at the first floor. The dishes are simple - juice, bread and Korean porridge. The famous abalone porridge is also served once a week, but today’s is beef porridge.

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今日も地下鉄に乗って出かけます。地下鉄の壁には、韓国の伝統的なものがかわいらしいタイルで紹介されていて楽しめます。

We take subway again to go to Swong. The wall of the station shows many Korean traditions which are very interesting for us.

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地下鉄の駅から、バスに乗り換えてスウォン到着。天気予報が外れて、青空が広がって強い日差しです。スウォンは城壁に囲まれた都市。まずはその南門の八達門(バーダルムン)へ。

We get off the subway and take a bus to Swong. Our short trip starts from Bahdal Mun (gate). The weather report made a mistake which brings us very clear sky.

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この近くから散策路がスタートするはずですが、うまく見つけることができず、辺りを歩いていたら華城(ファソン)行宮という王宮を再現したところに出ました。ここは韓国の人気ドラマ、チャングムで王宮として使われていたようです。

We walk around Bahdal Mun to find the entrance of the walking path, but cannot find it. Then we come to Fason Royal Palace, which is rebuilt recently. This Palace is used in the famous TV drama – Changum that is very popular in Japan.

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王宮を一回りしていたら、そろそろお昼時です。スウォンは、味つきカルビの発祥の地ということなので街中を探してみます。市場ではたくさん牛肉を売っていますが、あまりそれっぽい食堂が見つかりません・・歩いているとアグ・チム(アンコウを蒸した料理)屋さんが目に入ったため、急遽お昼はアグ・チムにすることにしました。前に、ソウルで食べたアグ・チムがとっても美味しかったので、今回もどこかで食べようと思っていたところでした。一緒に蒸されたモヤシがなぜか後を引くうまさです。

Walking around the Palace, it is already lunch time. As Swong is famous as the origin of Kalbi (Korean beef barbecue), we try to find a Kalbi restaurant. We can find meat shops handles high quality beef, but cannot find any Kalbi restaurant. Then we find an Agu-Chim (steamed monkfish pan) restaurant. As Agu-Chim is one of our favorite dishes and we have planed to have it once during this trip, we change our mind to visit this Agu-Chim restaurant. Bean sprouts steamed with monkfish adds good flavor to the dishes.

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